Aktuellt

KORVNEWS

Ett nyhetsbrev för Korvälskare Februari är snart till ända och sportlovet, även känt som Korvlovet, pågår för fullt i vårt avlånga land. Just Korvlovet kom till på 1940-talet för att barn skulle lära sig tillaga korv utomhus, vilket således nu är standard för lunchen under detta lov. I månadens Korvnews får …

Läs mer

Fira Alla Korvars Dag den 12 mars

Ugnskorv med senapsrostade rotfrukter Korvakademien föreslår en god Korvmåltid för hela familjen: Ingredienser 4 portioner 4 lunchkorvar eller bratwurst5-8 salviablad eller färska timjankvistar Rotsaker4-6 små potatisar2 sötpotatisar4 morötter4 msk olivolja2 msk grovkorning svensk senapsalt Serveras med  citronklyftor, gräddfil och extra senap Gör så här: Sätt …

Läs mer

Den svenska korvresan

Den svenska korvresan

Nu är boken här!  Den svenska korvresan av Jan Scherman är ett unikt dokument om mat och människor, verkligheten och historierna bakom våra bästa korvar. Men en rolig och fantastisk sak händer i korvvärlden den här hösten: Vår ledamot Jan Schermans ivrigt emotsedda korvbok har kommit …

Läs mer