Aktuellt

Den svenska korvresan

Den svenska korvresan

Nu är boken här!  Den svenska korvresan av Jan Scherman är ett unikt dokument om mat och människor, verkligheten och historierna bakom våra bästa korvar. Men en rolig och fantastisk sak händer i korvvärlden den här hösten: Vår ledamot Jan Schermans ivrigt emotsedda korvbok har kommit …

Läs mer

Korvakademiens jubileumsfest

Den 17 november var kvällen K som i Korv. Då samlades ca 150 Korvälskare för att fira Korvakademiens 30-årsjubileum med en hejdundrande Korvfest. Platsen var Restaurang K-Märkt på Östermalm i Stockholm. De firande var Korvtillverkare och Korvutvecklare, pristagare i Korvakademiens olika tävlingar, ledamöter i Korvakademien, …

Läs mer

Korvnews

Ett nyhetsbrev för Korvälskare Just Korvlovet kom till på 1940-talet för att barn skulle lära sig tillaga korv utomhus, vilket således nu är standard för lunchen under detta lov. I Korvnews får ni bl.a. tips om lämpliga korvar, tillbehör och aktiviteter att njuta av. Christina Möller tipsar om hur man …

Läs mer

Fira Alla Korvars Dag den 12 mars

Ugnskorv med senapsrostade rotfrukter Korvakademien föreslår en god Korvmåltid för hela familjen: Ingredienser 4 portioner 4 lunchkorvar eller bratwurst5-8 salviablad eller färska timjankvistar Rotsaker4-6 små potatisar2 sötpotatisar4 morötter4 msk olivolja2 msk grovkorning svensk senapsalt Serveras med  citronklyftor, gräddfil och extra senap Gör så här: Sätt …

Läs mer