Korvfestivalen i Stockholm

Pressmeddelande 9 juni 2022

Korvfestivalen i Stockholm tillbaka med besked!

I helgen som gick arrangerades den sjunde upplagan av Korvfestivalen i Stockholm. Totalt
klickades det in 6 500 korvälskande besökare vilket var i linje med antalet besökare på den
senaste upplagan av Korvfestivalen i Stockholm innan Covid-19.

Under de tre festivaldagarna kunde besökarna ta del av ett unikt utbud av korv tillsammans med passande tillbehör och dryck. Ölpartner till Korvfestivalen var Nils Oscar som redan under andra dagen var tvungna att åka till bryggeriet för att hämta mer öl för att fylla på i barerna.

Utöver utställarnas fantastiska utbud kunde besökarna även tal del och inspireras av ett gediget scenprogram som skapats tillsammans med festivalens andra partner Från Sverigemärkningen. Från Sverigemärkningen hade lagom till festivalen tagit fram en Korvrapport som visade på svenskarnas korvvanor och som frambringade många leenden bland åhörarna när delar av rapporten lästes upp på scenen. Moderator för scenprogrammet var den korvälskande Jan Scherman vars upplevelse av årets festival ni kan ta del av i BILAGA_1.

Vi hade som målsättning att uppnå samma antal utställare och besökare som vi hade i mars 2020 innan Covid-19 slog till och att nu konstatera att vi uppnådde det målet känns extra roligt givet att Korvfestivalen nu arrangerades under en juni-helg med extremt många andra välrenommerade arrangemang som konkurrerande om besökarnas uppmärksamhet. Det ger oss råg i ryggen och en starkt tilltro och energi för att skapa fler uppskattade upplagor av Korvfestivalen.

säger Fredrik Rumenius, marknadschef, Korvfestivalen.


PUBLIKENS VAL

Under korvfestivalen kunde besökarna även rösta på sin favoritkorv respektive favoritkorvtillbehör. Flest röster fick Jalapeno Cheese från Specialchark och Korvsenap från Skeppsholms Senap.

KORVFESTIVALEN I GÖTEBORG TILL HÖSTEN

Korvfestivalen tar nu sikte på Västkusten och Eriksbergshallen i Göteborg där den andra upplagan på Sveriges framsida arrangeras den 4 – 6 november 2022.

HEMSIDA

www.korvfestivalen.se

FÖR MER INFORMATION OCH KONTAKT

Christina Möller
Preses, Korvakademien
0704 61 73 66 / christina@korvfestivalen.se

Erik Ellström
Projektledare, Korvfestivalen
0733 34 98 62 / erik@korvfestivalen.se

BILAGA 1