Fira Alla Korvars Dag den 12 mars

Ugnskorv med senapsrostade rotfrukter

Korvakademien föreslår en god Korvmåltid för hela familjen:

Ingredienser

4 portioner

4 lunchkorvar eller bratwurst
5-8 salviablad eller färska timjankvistar

Rotsaker
4-6 små potatisar
2 sötpotatisar
4 morötter
4 msk olivolja
2 msk grovkorning svensk senap
salt

Serveras med 

citronklyftor, gräddfil och extra senap

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta potatisen väl eller skala den. Dela småpotatisarna, skär sötpotatisen i klyftor. Skala och skär morötterna i stavar.

Blanda olja och senap i en bunke. Vänd ner potatisen och morötterna, blanda väl och lägg sedan på en plåt med bakplåtspapper. Salta. Sätt plåten i mitten av ugnen ca 30 min, rör om efter halva tiden.

Skär små snitt i korvarna och lägg dem brevid rotsakerna på plåten. Strö över örterna. Sätt plåten i mitten av ugnen ytterligare ca 10 min.

Det här är en enkel och god allt-i-ett-rätt som sköter sig själv i ugnen.