Korvfestivalen i Göteborg

Pressmeddelande 9 november 2022

Många glada korvälskare på andra upplagan av korvfestivalen i Göteborg.

I helgen som gick arrangerades den andra upplagan av Korvfestivalen i Göteborg där ca 4.500 korvälskare tog sig till festivalen för att inspireras och botanisera i ett unikt utbud av korv, passande tillbehör och dryck.

Efter två år av ofrivilligt uppehåll på grund av pandemin var Korvfestivalen den gångna helgen återigen tillbaka på västkusten och Eriksbergshallen i Göteborg. Under tre festivaldagar kunde man provsmaka korv i alla dess former och att döma av stämningen på plats var det många glada och sedermera mätta besökare som njöt av livets delikatess.

Många tog även del av scenprogrammet som presenterades tillsammans med festivalens samarbetspartner Från Sverige. Extra uppskattade programpunkter var styckning och orkestern James at Last.

Så kul att vi äntligen kunde arrangera Korvfestivalen i Göteborg igen, det har vi längtat efter! Det har varit fantastiskt att få träffa både utställare och besökare. Man kan verkligen säga att korv berör! Det är fantastiskt att se utställare och besökare förenas bland korv och tillbehör. Nu ska vi summera årets festival i Göteborg och utvärdera ihop med våra utställare, men det skulle förvåna mig mycket om vi inte är tillbaka igen nästa höst

Säger Fredrik Rumenius, marknadschef, Korvfestivalen.

FESTIVALENS BÄSTA KORV OCH BÄSTA KORVTILLBEHÖR

Under korvfestivalen kunde besökarna även rösta på sin favoritkorv respektive favoritkorvtillbehör. Det var otroligt jämt i toppen av tävlingen men flest röster fick OKQ8:s Cheesy Cheese och Gudruns Jalapenoslaw.

NÄSTA KORVFESTIVAL I STOCKHOLM

Nästa Korvfestival arrangeras den 10 – 12 mars på vackra Münchenbryggeriet mitt i centrala Stockholm. Hoppas vi ses där!

LADDA NED PRESSMEDDELANDEN I PDF

FÖR MER INFORMATION OCH KONTAKT

Erik Ellström
Projektledare, Korvfestivalen
0733 34 98 62
erik@korvfestivalen.se

Fredrik Rumenius Marknadschef
0706 05 03 98
fredrik@korvfestivalen.se

Christina Möller
Preses, Korvakademien
0704 61 73 66
christina@korvfestivalen.se

HEMSIDA

www.korvfestivalen.se

PARTNERS