Korvfestivalen i Stockholm tillbaka med besked!
I helgen som gick arrangerades den åttondeupplagan av Korvfestivalen i Stockholm. Totalt
klickades det in 7 000 Korvälskande besökare vilket var i linje med antalet besökare på den
senaste upplagan av Korvfestivalen i Stockholm innan Covid-19.
Under de tre festivaldagarna kunde besökarna ta del av ett unikt utbud av korv tillsammans med passande tillbehör och dryck. Ölpartner till Korvfestivalen var Nils Oscar som redan under andra dagen var tvungna att åka till bryggeriet för att hämta mer öl för att fylla på i barerna.
Utöver utställarnas fantastiska utbud kunde besökarna även tal del och inspireras av ett gediget scenprogram som skapats tillsammans med festivalens andra partner Från Sverigemärkningen. Från Sverigemärkningen hade lagom till festivalen tagit fram en Korvrapport som visade på svenskarnas korvvanor och som frambringade många leenden bland åhörarna när delar av rapporten lästes upp på scenen.
Korvakademien har tillsammans med sensorikbyrån The Taste Lab presenterade ”Korvtrender ”. 700 Korvälskare hade sagt sitt om Korvsmaker och toppings som presenterades.
Moderator för scenprogrammet var den Korvälskande Jan Scherman.
PUBLIKENS VAL
KORVFESTIVALENS BÄSTA KORV OCH KORVFESTIVALENS BÄSTA KORVTILLBEHÖR
Under korvfestivalen kunde besökarna även rösta på sin favoritkorv respektive favoritkorvtillbehör. Det var otroligt jämt i toppen av tävlingen men flest röster fick Köttkultur med deras Salsiccia kryddad med fänkål och tillbehöret vanns av Skeppholms tomatketchup.
KORVAKADEMIENS BELÖNING DELADES ÄVEN UT
Korvakademiens Hederspris 2023 tilldelades:
Magnus Kvickström, Fabrikörens Charkuteri, Jokkmokk ”För utomordentliga insatser för svensk Korvkultur.”
HEMSIDA
www.korvfestivalen.se
FÖR MER INFORMATION OCH KONTAKT
Christina Möller
Preses, Korvakademien
0704 61 73 66 / christina@korvfestivalen.se
Erik Ellström
Projektledare, Korvfestivalen
0733 34 98 62 / erik@korvfestivalen.se