Blogg

KORVNEWS

Ett nyhetsbrev för Korvälskare Februari är snart till ända och sportlovet, även känt som Korvlovet, pågår för fullt i vårt avlånga land. Just Korvlovet kom till på 1940-talet för att barn skulle lära sig tillaga korv utomhus, vilket således nu är standard för lunchen under detta lov. I månadens Korvnews får …

Läs mer

KORVAKADEMIEN 30-ÅR MISSA INTE ÅRETS FEST

Hej, bäste Korvvän! äntligen kan vi ses igen! Den 17 november fyller Korvakademien 30 år och detta vill vi i K.O.R.V. fira tillsammans med er med en hejdundrande jubileumsmiddag i Korvens tecken. Nu arrangerar vi en rolig Korvfest på Restaurang K-Märkt, Garnisonen Karlavägen 100 i Stockholm, kl. 17.30-22.00 där vi …

Läs mer

Gåvobevis

Ge bort ett medlemskap med ett Gåvobevis! Gåvobeviset ger du till någon Du vill glädja av någon speciell anledning. Beställ Gåvobevis genom att mejla till korvvanner@gmail.com eller ett telefonsamtal till: 070 636 96 20. Du ger bort ett medlemskap för ett år. Sätt in 100 …

Läs mer

Bli medlem!

Bli medlem! Bli medlem i Sällskapet K.O.R.V – Korvens Oförtrutet Runda Vänner. Sätt in 100 kr på vårt BG 5335-2050 eller Swisha till: 123 3566 155. Ange avsändare och E-postadress Du kan även skicka Dina  kontaktuppgifter till korvvanner@gmail.com Ditt medlemskap registreras och Du kommer att få bekräftelse på din …

Läs mer

Historien om K.O.R.V.

Korvakademiens efterlängtade vänförening! Måndagen den 15 mars 2001 serverades de mest utsökta korvar hos restaurang Carl Michael på Djurgården, dit drygt trettio glada korventusiaster hade infunnit sig på anmaning av Ricard Constantinou, Bosse Alexandersson och Magdalena Ribbing som står bakom K.O.R.V. uttytt Korvakademiens Oförtrutet Runda Vänner. …

Läs mer

Fira Alla Korvars Dag den 12 mars

Ugnskorv med senapsrostade rotfrukter Korvakademien föreslår en god Korvmåltid för hela familjen: Ingredienser 4 portioner 4 lunchkorvar eller bratwurst5-8 salviablad eller färska timjankvistar Rotsaker4-6 små potatisar2 sötpotatisar4 morötter4 msk olivolja2 msk grovkorning svensk senapsalt Serveras med  citronklyftor, gräddfil och extra senap Gör så här: Sätt …

Läs mer

Den svenska korvresan

Den svenska korvresan

Nu är boken här!  Den svenska korvresan av Jan Scherman är ett unikt dokument om mat och människor, verkligheten och historierna bakom våra bästa korvar. Men en rolig och fantastisk sak händer i korvvärlden den här hösten: Vår ledamot Jan Schermans ivrigt emotsedda korvbok har kommit …

Läs mer

Korvens Oförtrutet Runda Vänner

Många Korvälskare har önskat att få ingå i Korvakademien som enligt stadgarna har tolv ledamöter med god kunskap om och levande intresse för en högtstående Korvkultur. Då detta inte är möjligt för alla Korvälskare har en vänförening till Korvakademien startats. Magdalena Ribbing var initiativtagare till K.O.R.V. (Korvens Oförtrutet Runda Vänner), som hade som syfte att minst två gånger per år arrangera Korvkalas. Dessa Korvkalas var mycket uppskattade och välbesökta.

Stadgar för Sällskapet K.O.R.V

Antagna vid sällskapets bildande 2018-11-19. Syfte1. Sällskapets syfte är att med alla till buds stående, ehuru dock lagliga, medel vårda bevara och utveckla Korvtraditionen såväl vad gäller tillverkning som regelbundet intagande.– att verka för att Korv officiellt proklameras, och accepteras, som svensk nationalrätt.– att särskilt uppmärksamma …

Läs mer